SOS: Muke sa kosom

Treba mi pomoć! Imam mnogo neobičnu kosu, ima neki čudan izlomljeni oblik koji ja mrzim, grozno mi stoji. Frizure sam nekoliko puta već menjala i stvarno mi ništa ne odgovara. Super samo izgleda kada je ispravim, ali mi pegla nije baš najbolja, a nisam u mogućnosti da stalno idem kod frizera. Nije samo to, već se javio novi problem – počela je na neki način da se suši na krajevima. Skoro sam kratila krajeve, a ‘masnije’ izgleda tek kada se zamasti na krajevima, ali je tada teme katastrofa. Pitala sam frizerku za pomoć, preporučivala mi je neke preparate, ali uopšte ne pomažu. Šta da radiiim? Ne mogu više da idem u školu sa samo vezanom kosom!

SAVET: Često presovanje (peglanje) kose svakako nije dobro jer dodatno oštećuje i isušuje kosu. Pokušaj da se posvetiš negi kose, ali moraš biti uporna i ne možeš rezultate da očekuješ baš odmah. Ukoliko ti ne pomažu preparati koje ti je frizerka preporučila, možeš da pokušaš sa nekim prirodnim proizvodima. O tome možeš da se raspitaš na internetu, pa možeš da sebi pripremaš različite maske za kosu, preparate za krajeve i slično. Takođe, možeš pronaći i “recepte” za pravljenje šampona koji su dobri za prolematičnu kosu (npr. da dodaš vitaminske kapi u njih i slično). Sem toga, nemoj da je pereš baš svaki dan jer i to može da doprinese tome da se kosa masti i da ne bude baš kakva ti želiš da bude, recimo na 3-4 dana je ok da je pereš. Budi uporna i strpljiva da bi došla do rezultata koje želiš.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

 

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.