SOS: Muke sa matematikom

Hej, treba mi pomoć. Završila sam prvi razred srednje škole, imala sam 2 iz matematike, ništa nisam dobro zapamtila i ne znam kako se radi. Matematika mi jemnogo teška, a oje drugarice nisu htele da mi pomognu oko učenja. Ne znam šta da radim kad krene septembar, nadam se da ću moći bar od vas da dobijem savet.

SAVET: Super je što sad preko leta već razmišljaš o tome i imaš želju da poboljšaš svoje znanje iz matematike. Predlažemo ti da se pred početak školske godine malo podsetiš svega što ste radili u prvoj godini iz matematike. Pored toga, razmisli kome bi još mogla da se obratiš za pomoć – možda nekom starijem, roditeljima, nekom iz komšiluka, bratu ili sestri ako ih imaš itd. Možda u tvojoj školi postoji dodatna nastava pa se raspitaj i o tome, ili možeš da popričaš sa roditeljima pa ako mogu da ti priušte neke privatne časove matematike bilo bi super. Pored toga, uvek imaš internet i na youtube-u postoji gomila videa sa instrukcijama iz različitih oblasti matematike, to može dosta da ti pomogne. Važno je da ne odustaješ! Srećno! 🙂

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Autor: Milica Šimonović
Foto: Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.