SOS: Muke sa pregustom kosom

Hej, pa ovako, ja imam baš problema sa kosom. Imam 17 godina i sve ove godine mučim istu muku, ona je ogromna i pregusta i ja je često peglam jer nijedna druga frizura ne izgleda dobro. Ali to mi polako postaje obaveza i ne znam šta bih joj radila na bazenu kada se pokvasi, a neću tada imati peglu da je ispravim, a ona će se sušiti onako ogromno, krivo i stvarno ružno. Šišam je redovno, nije kratka niti duga. Raspitivala sam se za proizvode koji bi je malo smirili, ali ništa nisam našla. Jedina mi je opcija rep (koji pritom ne izgleda najsjajnije ako nije pre toga kosa ispeglana) ali npr kada i odem na more tih 7 dana je prenaporno da je držim sve u repu. Ako imate koji savet bila bih vam prezahvalna Hej 💋

SAVET: Ukoliko ti je kosa previše gusta i ne možeš da je ukrotiš, najbolje je da odeš kod frizera da ti je malo stanji. To znači da ne samo da će da ti skrati krajeve, već će da skine i sa strane ono što ti je oštećeno. I bez obzira što ti se ne sviđa kako izgleda, najbolje je da se neko vreme uzdržiš od peglanja kako je ne bi sasvim oštetila. Daj vremena kosi da se oporavi. Kada odeš na šišanje, porazgovaraj sa svojim frizerom koji će ti dati najbolji savet. Umesto gumice za kosu, bolje je da koristiš šnale (pogotovo na bazenu npr.), jer stalno stezanje i držanje kose u repu takođe može da šteti kosi.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Autor: Milica Šimonović
Foto: Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.