SOS: Najbolje drugarice me ispaljuju

Dragi Hej, imam problem. Najbolje drugarice me ispaljuju. Mi imamo jednu ‘grupu’ gde smo nas četiri i preko letnjeg raspusta su dve počele baš da se druže, spavale jedna kod druge, i to na neki način nabijale meni na nos. Nigde me nisu zvale.
Ja sam se na raspustu družila sa decom iz komšiluka skoro svako veče i one su, kada sam ih pitala zašto me izbegavaju rekle da ja sad imam tu drugu decu i da sam ja njih ispaljivala. Istina, zvale su me dva puta i tada nisam mogla, ali tada zaista nisam mogla, a ne da nisam htela. Zvala sam ih i par puta u šetnju i razlog zašto nisu mogle je bio da su išle jedna sa drugom. A ja nisam mogla sa njima? Dešavalo se i da, kad jedna od njih hoće da se šeta ja se spremim, pođem da otvorim vrata i stiže mi poruka od nje da ona ipak ne može. Molim te pomozi mi, ne želim da ih izgubim, ali sada sam strašno ljuta na njih.

SAVET: Trebalo bi da to, tu ljutnju sa njima podeliš. Reci im ovo što si i nama rekla. Suoči ih sa tim ali ne zaboravi da naglasiš da je to tvoje viđenje situacije i pitaj ih za njihovo. Ipak, pazi da ne optužuješ previše jer onda mogu podići gard, a mogu se i naljutiti u krajnjem slučaju. Pažljivo o ovome sa njim popričaj. Predloži da nastavite gde ste stale i prati kako se budu ponašale, ako nastave po starom, skreni im na to pažnju. Ipak, ukoliko ti se čini da nisu za to, onda je možda vreme da nastaviš dalje.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Autor: Natalija Isailović
Foto: Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.