SOS: Najbolji drug i ljubav

E ovako. Zaljubljena sam u druga iz odeljenja. Baš mi se sviđa. Ne znam da li da mu priznam to jer me je strah kako bi reagovao. Jednom prilikom sam jednom momku priznala da mi se sviđa i nije baš bila prijatna reakcija. A sad ponovo ne znam. Zanima me da li on isto oseća prema meni. Mi nismo baš sad previše bliski. Ali u proteklih par dana se dešavalo nešto što me je iznenadilo od njega. Nekako kao da je promenio odnos prema meni. Počeo je češće da mi je javlja. Često stane u grupici gde sam ja, često mi traži nešto – tipa žvaku. Jednom prilikom mi je na fizičkom prišao i pružio ruku i rekao “Ćao” i kao da je još nešto hteo da mi kaže, ali nije. Ne znam. On nikad nije imao devojkuu. Evo ukratko. Hvala na bilo kom savetu.

SAVET: Za početak, važno je da znaš da se ponekad desi i da ljudi ne reaguju baš kako bismo mi želeli kada im kažemo da nam se sviđaju, i to je sasvim okej i normalno je. To je sastavni deo svačijeg života, i to ne treba da te demotiviše toliko da odustaneš da nekom drugom kažeš da ti se dopada. Što se tiče tvoje simpatije, naravno da možeš da “okušaš sreću”, pogotovo ako ti već deluje da je on nešto drugačiji prema tebi nego ranije. Za početak probaj da mu se približiš više nego ranije – javljaj se i ti njemu u prolazu, javi mu se na nekoj društvenoj mreži, pričaj više s njim u školi, družite se itd. Na taj način ćeš mu nagovestiti da si zainteresovana za njega, i ako primetiš da to ide kako treba, samo napred, skupi hrabrost i pokaži mu malo otvorenije da ti se dopada. Ako se osetiš dovoljno slobodno, skupi hrabrost i reci mu, a onda prati njegovu reakciju i na osnovu toga ćeš osetiti šta dalje treba da radiš. Srećno! 🙂

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Autor: Milica Šimonović
Foto: Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.