SOS: Najbolji drug mi radi iza leđa

Imam 15 godina. Sviđa mi se jedan dečko koji je godinu dana mlađi od mene. Meni to ne smeta kao ni nikome ko me poznaje, jer smatramo da godine nisu bitne. Nego,da pređem na stvar. Znam da se tom dečku sviđam ja jer mi je to rekao, čak smo jedno vreme bili zajedno (naravno, poljubili se, a ne kao ova današnja deca preko fejsa), ali posvađali smo se zbog veoma glupe stvari i raskinuli. Posle toga, mi se još uvek muvamo, ali sam primetila da moj najbolji drug “baca oko” na mene, čak mi je i drugarica to napomenula. Taj najbolji drug meni stalno priča kako on nije za mene, kako postoji neko drugi ko me sigurno više voli, pa mi se nekako nabacuje kroz šalu i smeh. Sa druge strane saznala sam kako priča mojoj simpatiji kako ja nisam za njega i sve što meni priča, priča i njemu. Kad god moja simpatija nešto pogrešno kaže, iako ja to ne shvatim ozbiljno, on kaže da će da ga bije, iako znam da neće. Često ih viđam zajedno i potreban mi je savet o tome kako da reagujem i šta da mislim o najboljem drugu, koji mi najverovatnije više to neće biti, s obzirom da sam saznala šta mi sve radi iza leđa, a i kad već pitam ovo, da li bi bilo ok da opet budem sa dečkom iako smo već ili zajedno i vidim da je popravio ponašanje a to sam ja zahtevala.

SAVET: Baš se nalaziš u komplikovanoj situaciji. To što tvoj najbolji drug radi nije nimalo ok i sumnjamo da postoji išta što može da opravda njegove postupke. Znaš da kažu “u ljubavi i ratu sve je dozvoljeno”, ali ipak to što on radi u najmanju ruku nije ok. Predlažemo ti da, ukoliko već izgleda i planiraš da okončaš prijateljstvo sa njim, probaš da ga konfrontiraš, suočiš sa tim što znaš. Reci mu da si čula šta priča tvom bivšem i da te je takvo njegovo ponašanje razočaralo, te da si očekivala da je pravi iskren drug, a takvi postupci ne govore u prilog tome. Budi otvorena. Ne rizikuješ skoro ništa s obzirom na to da si već planirala da ga otpišeš. Štaviše otvorenošću možeš jedino da budeš na dobitku.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

 

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.