SOS: Najbolji drug želi vezu sa mnom, ja sam za, ali se plašim budućnosti

Imam 17 god i družim se sa najboljim drugom dve godinea nedavno mi je priznao da je zaljubljen u mene i da hoće vezu sa mnom. I on se meni sviđa i volim ga, ali mislim ako pristanem na vezu da je to greška i da ću ga izgubiti kao prijatelja. Ne znam šta da radim. Pliz help 🙁

SAVET: Tvoje brige su razumljive. Nije retko da se jave simpatije između dvoje najboljih prijatelja, i glavni problem uglavnom bude to što i tebe plaši, da ljubav neće dugo potrajati i da ćeš ga onda izgubiti i kao druga. Ipak, ako ne probaš, ne možeš da znaš. Savetujemo ti da radiš po osećaju. Ukoliko oboje gajite ista osećanja jedno prema drugom i smatrate da možete da funkcionišete zajedno, zašto da ne? Iz tvojih reči deluje da ste bliski, pa slobodno popričajte o tome, reci mu svoje strahove, i onda ćete zajedno videti šta je to što vam oboma odgovara. Pokušaj da ne brineš previše unapred, i da zajedno sa njim odlučiš da li je veza prihvatljiva i tebi i njemu.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Foto: Getty

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.