SOS: Nastavnik me gleda neprimereno, šta da radim?

Hej! Idem u osmi razred, i imam jedan problem. Naime, jedan nastavnik koji ima oko pedeset godina stalno gleda u mene. Tačnije u moje grudi. Često sam ga uhvatila da bulji u njih, a kad shvati da ga gledam, odmah skreće pogled. Takođe, često me zove ispred table da radim zadatke, a drugarica mi je rekla da mi je buljio u zadnjicu. Kada prođe pored mene, stalno me dodiruje rukama. Meni je to stvarno nezgodno, a ne želim da stvaram sebi probleme da ga prijavljujem upravi, jer bi pre njemu poverovali jer je dugo u mojoj školi. Zanima me šta da radim?

SAVET: Ako si već sigurna da na časovima gleda u tebe, i ako si primetila da te u prolazu dodiruje, i ako on uporno nastavlja to da radi, naravno da treba da preduzmeš nešto. Nema veze koliko dugo radi u školi, kad bi ga prijavila, morali bi to da provere. To jeste vrlo neprijatna situacija i može doneti mnoge komplikacije, ali to što on radi nije ok. Za početak ti predlažemo da se obratiš roditeljima koji će ti pomoći da doneseš odluku šta da uradiš. Verovatno će ti biti malo glupo i neprijatno da sa njima započneš tu temu, ali to je najbolje rešenje. Ispričaj im šta si primetila, i onda se dogovorite šta ćete da preduzmete. Mogu npr. roditelji da popričaju sa njim i zaprete mu da prestane to da radi ukoliko ne želi da ga prijavite policiji, ili da popričaju sa razrednim starešinom pa da on porazgovara sa tim nastavnikom. Imaj na umu da, kad se tako nešto desi, koliko god neprijatno bilo, moraš da se obratiš nekom za pomoć. Srećno!

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Autor: Milica Šimonović
Foto: Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.