SOS: Ne mogu da zaboravim simpatiju

Pisala sam vam i prethodno o ovome. Rekla sam vam da mi se jedan dečko dopada i objasnila sam vam kako se ponaša . Dakle on se nekad ponaša fino, a nekad se ponaša kao da ne postojim, mislim da se igra toplo hladno. Pricala sam i sa mojom sestrom o tome, a ona je kao i vi rekllada počnem da ga ignorišem da vidim da li će se on potrudi oko meni i ja sam to uradila, ali on se nije ništa potrudio, samo se kao čudio zašto ga ignorišem i nekad kad sam prolazila me je gledao, zvao da dođem i da se pozdravim i kasnije kad je video da se ne menjam prestao je da me smara. Sad se ponašamo kao stranci i verujem da njega nije briga dok mene boli srce. A priča se da je počeo da izlazi sa jednom devojkom. I u celoj ovoj situaciji shvatila sam da mu nisam baš ništa značila i to me ubija. Ne mogu da ga zaboravim, mnogo mi je teško i volim ga. Kajem se za sve što sam uradila za njega jer je sve bilo uzaludno. Šta mi predlažete da uradim? Znam da je jedini način da krenem dalje, ali problem je to što pokušavam već duže vreme ali ne mogu :((

SAVET: Teško je odustati od svojih želja. Upravo zbog toga je sasvim razumljivo da se za sada bezuspešno trudiš da nastaviš dalje. Nažalost osećanja ne rade po komandi. Čak i kada znaš kako bi trebalo, može se desiti da ipak, kada je reč o osećanjima, osećaš drugačije. Predlažemo ti da ipak sve ostaviš kako jeste. Trebaće ti vreme da ga preboliš, ali uspećeš. Kako za to vreme ne bi mnogo patila, bitno je da ispuniš svoje vreme raznoraznim aktivnostima, kako bi bila zaokupljena drugim stvarima. To je veoma bitno jer kada imamo previše slobodnog vremena, onda često razmišjlamo o svemu, a ponekad pogotovo o “šta bi bilo kad bi bilo” situacijama i to može dosta smoriti. Zato osmisli sebi svaki dan, tako da pored obaveza imaš dosta druženja i zabave!

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

 

Foto: Shutterstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.