SOS: Ne prepoznajem bivšu simpatiju

PROBLEM: Imam 14 godina i pre godinu i po dana sam upoznala povučenog i pomalo čudnog dečka. Bio je zaljubljen u mene, a nakon nekog vremena i ja sam se zaljubila u njega. Nikada nismo bili u vezi, ali smo bili najbolji prijatelji sve dok on nije otišao na zimovanje i tamo se zbližio sa devojkom koja me mrzi. Kasnije su bili i u vezi, ali kratko. Ostali smo u kontaktu, ali on se mnogo promenio, više nije bio stidljivko i dobrica. Ubrzo je postao jedan od onih koji menjaju devojke svakog meseca i jako je drzak i bezobrazan. Pokušala sam da razgovaram sa njim, ali ne želi da me sluša. Takođe, pokazuje i mržnju prema dečku koji mi se sada sviđa i krivi me za sve što se dešava. Ne znam šta da radim, ne prepoznajem ga, iako mi se ne sviđa više, stalo mi je do njega. Osećam se užasno, uzdam se u tebe.
Tužna 🙁

SAVET: Nema razloga da budeš tužna. Ljudi se menjaju i to pred našim očima, a mladi su posebno dobri u tome. Danas ste stidljivi, sutra razdražljivi. To je jednostavno tako. Ni ti nisi ista kao pre godinu dana. Puno toga vam se događa u životima i nemoguće je prihvatiti i razumeti sva dešavanja u svakom trenutku. Ako bi trebalo da pogađamo šta se događa u njegovoj glavi, rekli bismo da je “klatno” otišlo na drugu stranu, od stida i povučenosti do drskosti i bezobraznosti, kako bi istražio i pronašao ravnotežu šta stvarno želi. Ali to je pretpostavka. A i ti treba da vidiš šta je sa tobom? Šta ti želiš? Možda bi mogla malo da uživaš u drugom društvu i momcima, dok se “klatno” ne smiri, a to mu možeš i reći – da se iskulira, pa kad se vrati u “normalu”, neka ti se javi kao drugar.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Priredila: psihoterapuet Tanja Dobrić Brankov,

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.