SOS: Ne primećuje me

PROBLEM: Zdravo! Imam 13 godina i simpu koja me mrzi. On me uvek iskorišćava, često mu crtam crteže iz likovnog, pošto mnogo lepo to radim. Ja ga mnogo volim, ali on to ne primećuje. On misli da sam štreberka zato što nosim naočare. Pošto sam iz Leskovca, a svakog leta se održava Leskovačko leto i svako veče izlazim, uvek ga sretnem i uvek se obrukam. Jednom je bez ikakvog razloga došao i seo pored mene na klupicu, a ja sam bila previše uzbuđena pa nisam znala šta da kažem, pa sam govorila svakakve gluposti koje nemaju veze s vezom. Možda me i zbog toga mrzi, možda zato što misli da sam štreberka i da nisam kul i da sam glupa za druženje. U školi se ponašao kao da ne postojim. Ja ga volim već godinu i sedam meseci i ne mogu da prestanem. Molim vas, pomozite mi. Šta da uradim da bi me upoznao onakvu kakva jesam?

SAVET: Zbunjena si. Skroz si u zbrci sa osećanjima, a on kao svaki dečak voli da je cool i pomalo grub kako ne bi pokazao šta zaista oseća prema nekome. Kao što vidiš i on se ne snalazi najbolje kada mu se neko sviđa. Čini nam se da bi mogla da preuzmeš incijativu. Iskoristi to što si štreberka jer to znači da si uporna i svaki zadatak možeš uspešno da rešiš. Zato razmisli šta bi mogla da uradiš kako bi te primetio i promenio svoje ponašanje prema tebi. Probaj, nemaš šta da izgubiš. Znaćeš da si sve uradila što je do tebe.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

 

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.