SOS: Ne uklapam se baš najbolje u odeljenje

Pišem opet po ko zna koji put, ali to je iz razloga što ste mi veoma pomogli oko ranijih pitanja. Danas vam pišem o neuklapanju u svoje odeljenje. Idem u drugu godinu srednje škole. Imam par drugarica iz odeljenja sa kojima sam bliska, ali mi u poslednje vreme jako smeta to što se se ne družim sa ostatkom odeljenja. Moje odeljenje je podeljeno u dve grupe: u jednoj grupi je pet, šest ljudi sa kojima se družim, a u drugoj su ti “visoki”, koji se tako samo između sebe druže. Volela bih da se družim i sa njima. Naravno, to ne bi bio problem da sam ja komunikativna. U prvoj godini sam bila malo izolovanija od odeljenja, te se nisam trudila da se sprijateljim s njima, bilo mi je skroz svejedno. Danas mi je jako krivo zbog toga, zato što sam ja sa nekolicinom od njih imala samo veoma kratake razgovore i to uglavnom bude neka sprdnja. Sa većinom skoro da ni ne komuniciram. Tek sam danas saznala da postoji grupni čet odeljenja (u koji ja nisam dodata, kao i još par osoba), kao ni Instagram profil za koji mi nisu pomenuli ili me zapratili. Ja imam veoma drugačije interese od njih, ni nemamo neke zajedničke teme, jer niti izlazim, niti se družim sa nekim iz elite, ali bih volela da se bar malo osećam kao da pripadam tom odeljenju.

SAVET: Ukoliko želiš da se združiš s njima, počni to sad i počni od početka, malim koracima. Kreni sa njima da pričaš. Ćaskaj sa kim god želiš. Prvo probaj malo o školi, a onda probaj da pokažeš interesovanje za osobu sa kojom pričaš i probaj da predstaviš sebe nekako. Probaj da pronađeš bar neku zajedničku tačku ili smisli neku zajedničku foru. Dopusti drugima da te upoznaju, ali probaj i ti da upoznaš druge. Takođe, bilo bi lepo da na njih ne gledaš kao na bolje od tebe jer nisu, ti si jednaka sa svima i tu ne postoje bolji i gori iako ponekad mislimo da postoje.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Foto: Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.