SOS: Ne veruju da mogu da budem deo ekipe

Dragi HEJ!-u već drugi put vam se obraćam. Krenula sam da treniram odbojku pre par nedelje, verujem u sebe, ali ostali ne. Ima jedna devojčica koja je jako umišljena i upala je u mlađu grupu dok sam ja upala u napredniju grupu sa 2 godine starijim. Stalno se svađamo zbog toga, tačnije ona se svađa. Trenirala sam jiu-jitsu tri godine i bila odlična, ali niko mi ne veruje da ću uspeti u odbojci, a ja se jako trudim da odem na trening iako nekad malo kasnim u školu. Pošto u školi imamo turnir sa drugim školama, nastavnik nije hteo da me ubaci. Pola škole me mrzi, ne znam zašto. Kada u školi igramo odbojku dobijem najgoru ekipu i svi stoje kao kipovi, a ja svaku loptu spašavam, i ako ne mogu da odigram sve onda mi kažu da sam nesposobna. Verujem u sebe, ali mi fali ta podrška. U poslednje vreme mi sve ide nizbrdo… Šta da radim? Inače, ako mogu da dodam  da sam u poslednje vreme u lošim odnosima sa bff.

SAVET: Nama deluje kao da ti se nedavno nagomilalo dosta stvari koje te frustriraju i čine da se osećaš tako bezveze. Prvo pokušaj da izgladiš odnose sa bff i sa ostalima sa kojima si možda u svađi ili zategnutim odnosima. Porazgovaraj sa drugaricom o vašem odnosu, i reci joj da ti nedostaje i da želiš da poboljšate vaš odnos. Kada rešiš odnose sa bliskim ljudima, imaćeš i više podrške oko odbojke i svih drugih situacija u životu. Što se treninga tiče, važno je da ti veruješ u sebe i da imaš na umu koji ti je cilj, i da radiš na njemu kako bi ga ostvarila. Loše komentare ponekad dobijamo od osoba koje su malo ljubomorne ili nesigurne u sebe, i onda pokušavaju da svoju nesigurnost nadoknade time što će vređati druge. Iako je ponekad teško, probaj da ne obraćaš previše pažnju na to šta će drugi reći i fokusiraj se da predano radiš na tome da budeš što bolja u sportu koji voliš. A nastavniku reci da si počela da treniraš odbojku i reci mu da bi ti značilo da te ubaci u neki bolji tim. Samo hrabro i bori se za sebe!

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Autor: Milica Šimonović
Foto: Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.