SOS: Ne želim da ja napravim prvi korak, a on je baš sramežljiv

PROBLEM: Zdravo Hej! Ovako, sa jednim dečkom sam se dopisivala ranije, tačnije od aprila. Na letnjem raspustu smo se nešto malo dopisivali, ali kako smo krenuli u srednju školu i kako se viđamo, počeo je da mi se javlja češće. Pre me nije ni zanimao, iskreno, sviđao mi se neko drugi, za kim sam, može se reći pa i patila, ali kako razmišljam o njemu taj za kim sam patila sve više bledi, zbog čega sam baš srećna. E sad, postoji jedan problem, ovaj dečko je nekako mnogo povučen. Kada se dopisujemo, poruke budu u skraćenicama, sve kao da mi odgovara čisto da bi odgovorio, iako se on meni javlja prvi. I samo ja pokrećem teme, retko on, ne znam da li zato što ne zna o čemu da pričamo ili šta god. Ne znamo se lično, tj. nismo se zvanično upoznali, međutim on kao da beži od mene, ja se družim sa njegovim dobrim drugom i možemo preko njega da se upoznamo, ali on kao da beži. Bilo je prilika da se upoznamo ali eto, svaki put ode, ili kad prođe pored mene ne želi da me pogleda, a znam da me vidi. Ja sam malo otvorenija kao osoba pa mi se čini da bi mi to predstavljalo problem, što je zatvoren, povučen, stidljiv ili šta znam. Ne želim da budem napadna, pa ne bih da mu ja prva prišem da se upoznam sa njim, jer ipak želim da on to prvi uradi, a baš sam se zagrejala za njega. Nadam se da ćeš mi pomoći što pre, hvala unapred !!!

SAVET: Nekada se može desiti da propustimo neke dobre prilike jer čekamo da neko drugi načini prvi korak. Između ostalog, u tom smislu je bolje kajati se za nešto što si uradila nego za nešto što nisi uradila. Stoga možeš da naslutiš naš odgovor, a to je da predlažemo da, kada je reč o pukom upoznavanju, ti slobodno načiniš prvi korak. Priđi i predstavi se, proćaskaj. Tako nešto ga može podstaknuti i ohrabriti, posebno ako je tako povučen i stidljiv kao što si navela.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Foto: Getty

 

 

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.