SOS: Ne znam da li sam spremna za prvi put!

PROBLEM: Zdravo, imam 16 godina i već dve godine se zabavljam sa dečkom koji ima 18 godina. Nas dvoje još nismo imali polni odnos. Bez obzira na to, uživamo u međusobnom dodirivanju. Zapravo, često se pipkamo dole, sve dok ne dođemo do vrhunca. On bi hteo da imamo pravi odnos, a ja još nisam spremna. Ne znam kako da uopšte prepoznam da sam spremna za to. Ne bih htela da me ostavi zbog toga.

SAVET: Stara izreka: “Sve u svoje vreme!” zaista je istinita. Ne postoje neki posebni pokazatelji kad si spreman na seks. Jednostavno, više ne osećaš strah, opuštena si tokom predigre i – to se dogodi. Nemoj ulaziti u intimni odnos ako je to uslov da ostaneš u vezi. Samo opušteno, vas dvoje ste već dve godine zajedno, uživate u dodirima i nežnostima, dobro se poznajete… Ako ste čekali dve godine, pričekajte još malo dok ne budeš potpuno sigurna i spremna.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

 

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.