SOS: Ne znam kako da kažem simpi da mi se sviđa

Ima jedan dečko iz razreda koji mi se jako, jako, jako, jako sviđa, ali ne znam kako da mu kažem. Nisam sigurna da li sam mu se ja prošle godine sviđala da se stalno pribijao uz mene, a ja sam ga (kao i svakog drugog dečka koji mi se nije sviđao, a radio je to) mlatila sveskom po glavi. I sada imam veeeeeeliki problem. I dalje smo mi ok i sve to, ali se bojim da će me odbiti. Mislila sam da mu pošaljem čestitku za Novu godinu ili Valentinovo, ali ne mogu toliko da čekam. Šta da radim???

SAVET: Ako ti se već toliko sviđa i ako bi htela da se nešto možda dogodi, pokušaj malo da rizikuješ. Nemoj čekati toliko dugo da mu se javiš, već mu pusti poruku da proveriš kako je, šta radi i slično. Javi mu se da započnete neki običan razgovor, i onda pokušaj da održiš takav odnos gde se povremeno čujete. Prati kako se stvari odvijaju između vas i pokušaj da mu suptilno daš neki znak da ti se dopada, i to ne samo preko poruka već i kada se uživo vidite u razredu. Razumemo tvoj strah, i naravno da uvek postoji mogućnost da se on ne oseća isto u vezi sa tobom i da će te odbiti, ali u najgorem slučaju čak i ako se to bude desilo – bar ćeš znati na čemu si i znaćeš da si nešto pokušala, što je vrlo hrabro! Ipak, ne mora da znači da ti neće uzvratiti i nemoj da razmišljaš samo o najgorem scenariju. Želimo ti sreću! 🙂

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Autor: Milica Šimonović
Foto: Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.