SOS: Ne znam kako da pomognem drugarici!

Dragi Hej, pa ovako, unapred se izvinjavam na dužini teksta jer ću vam u jednom pitanju predstaviti dva problema.
Prvi je taj da moja drugarica ima nekih problema u kući, sigurna sam u to, ali ona ne priča o tome i baš mi je krivo što je tako, imate li koji savet da li da samo pustim situaciju da se odvija pa ako želi ispričaće mi ili ..? Drugi problem da ga nazovem, je taj što mi leto i more previđe nedostaju, obožavam toplo vreme i odmah kada postane hladnije setim se leta, mora. Nije neki problem ali kako da zaboravim sve iako znam da će i ono brzo doći jer vreme brzo prolazi? 💛

SAVET: Postoje ljudi kojima je draže i lakše da svoje probleme dele sa bliskim ljudima, ali isto tako postoje i oni kojima je draže da ćute i da svoje probleme zadržavaju za sebe. Čini se da ti misliš da tvoja drugarica spada u ovu drugu grupu i to je ok. Ipak, ukoliko želiš da joj staviš do znanja da si tu za nju, to možeš i uraditi. Možeš joj reći da si uvek tu za nju, kada joj god bude bilo potrebno da priča o čemu god, kao i da je sa tobom bezbedna. Reci da uvek možeš pomoći bar tako što ćeš je poslušati. Bitno je i da čuje da na tebe može da računa, pa ako joj bude trebalo da ti se jada, verujemo da će to uraditi. Ipak, imaj na umu da to ima najviše veze sa tim na koji se ona način nosi sa problemima, nema to toliko veze sa vašim odnosom.
Što se drugog problema tiče, sa tim svi moramo živeti. Uvek postoji nešto što nam nedostaje. Ipak, smiruje razmišljanje o tome da će i to neminovno doći na red za koji mesec. Do tada bi mogla da se fokusiraš na to šta voliš da radiš kad je zima. Napiši na jednom papiru koje su sve čari zime i koje akvivnosti voliš kada je zima. Sigurni smo da ima dosta toga, počevši od dočeka Nove godine, preko Božića, sankanja, grudvanja pa sve do hladnih noći koje provodiš ušuškana u kući sa porodicom i prijateljima dok se zajedno zabavljate gledajući neki film ili igrajući društvene igre. Pronađi u svemu ono što je lepo i što ti prija!

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

 

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.