SOS: Ne znam kako da smanjim stomak

Dragi Hej, imam problem. Ne znam kako da smanjim stomak na što efikasniji način. Imam 15 godina i tokom leta sam se trudila da držim dijete i vežbam kao i da trčim. Međutim to se nije pokazalo baš na onakav kakav način kakav sam želela. Sebe ne smatram debelom osobom ali i me jako nervira stomak. Čini me užasno nesigurnom i stalno nosim široke majice i jako duboke farmerke jer želim da ga sakrijem. Kući radim oko 50-70 trbušnjaka, mada se čini da sam samo ja smršala ali ne i stomak. Stalno se šetam s drugaricama i izgleda ništa. Da li grešim i u nečemu? Da li znaš neki brz i efikasan način osim rigoroznih dijeta i vežbanja po ceo dan? Volela bih da uživam u hrani koju jedem a ne stalno da mislim da će biti gore.

SAVET: Svi kažu da je ključ u umerenosti. Dijete su način da se brzo smrša, ali baš zbog te brzine i kasnijeg vraćanja starim navikama, povratak kilograma je gotovo neizbežan. Zbog toga, a i iz razloga što su često vrlo rigorozne i nezdrave, mi nikako ne preporučujemo dijete za tebe i tvoje vršnjake. Vi se i dalje razvijate i rigorozne dijete na vas mogu imati samo štetan efekat. Upravo zato bismo ti predložili da probaš sama sebi da osmisliš način ishrane gde ćeš uglavnom jesti zdravo i pametno, ali gde ćeš povremeno imati i neki slatki ili slani greh. To je skroz ok. Ako misliš da ne možeš sama da osmisliš obroke, bilo bi dobro da se javiš nekom proverenom nutricionisti. Ipak, smatramo da to možeš i sama, osluškivanjem organizma. Vežbanje, poput trbušnjaka je super način da se zategneš, ipak možda nisu dovoljni samo trbušnjaci. Probaj da pronađeš neki program aerobika i pilatesa i ako ti to odgovara, vežbaj svakog ili svakog drugog dana (svaki drugi dan bi trebalo da je dovoljno) i verujemo da rezultati neće izostati!

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Autor: Natalija Isailović
Foto: Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.