SOS: Ne znam koju srednju školu da upišem

Već dugo razmišljam o ovome i nadam se da ćeš mi pomoći. Osmi sam razred i u problemu sam jer ne znam šta da upišem. Volim da učim jezike, pogotovo engleski i to mi stvarno ide od ruke. Odličan sam đak i razmišljala sam da upišem gimnaziju ali živim u malom gradu i nisam zadovoljna našom gimnazijom, prvenstveno profesorima. Čula sam da postoji Savremena gimnazija u Beogradu i zainteresovala sam se za nju, ali to je privatna škola i ne znam koliko bi se moji slozili sa tim zbog plaćanja. Ne znam ni koliko su dobre privatne skole. Razmišljala sam i da se tokom srednje prijavim za razmenu učenika u Americi. Da li možeš nešto da mi napišeš o Savremenoj gimnaziji i da mi daš neki savet ili predlog oko upisa?

SAVET: Nažalost ne možemo ti mnogo pomoći oko Savremene gimnazije, sem da te uputimo da sve informacije o njoj možeš pronaći na sajtu savremena-gimnazija.edu.rs
Razumemo tvoju brigu jer tu nije reč samo o školarini, već i o životu tamo počevši od plaćanja kirije za mesto stanovanja, preko stana, prevoza i slično. O tome bi morala sa roditeljima da popričaš.
Ukoliko nisi zadovoljna gimnazijom u svom mestu, možeš se raspitati o drugim školama i razmotriti druge mogućnosti. Ipak, probaj pre toga da se na više mesta, kod različitih ljudi raspitaš o gimnaziji. Možda si pričala samo sa onima koji nemaju lepo iskustvo pa je to uticalo na tvoj utisak o toj školi. Daj šansu.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Autor: Natalija Isailović
Foto: Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.