SOS: Ne znam šta da radim, zbunjena sam!

PITANJE: Imam ponovo problem! Veoma sam ljubomorna! Ima neka devojčica koja je veoma popularna u školi jer je imala mnogo momaka, a ima samo 13 godina. Takođe, u mom razredu ima devojčica koja ima sve petice, ne samo zaključene nego i u dnevniku. Moj problem je što ja ne želim da budem kao one, ali želim da me neki sladak dečko primeti. Naravno da nisam za vezu! Još sam mala za to! A imam još jedan problem vezan za to – previše sam mršava, imam 12 godina, a samo 45 kilograma. A i moja mama me nervira kada mi stalno govori da treba da se ugledam na najboljeg učenika u razredu… bla, bla, bla… Please help! 🙁

SAVET: Rekla bih da misliš da je tvoj život užasno dosadan, a tuđi životi slađi, lepši, zabavniji, a možda ponekad i bezobrazniji. Da te utešimo, to isto misle i tvoji vršnjaci, da je nekom bolje nego njima. Zamisli da imaš drugarice koje su potpuno iste kao ti. Jedno vreme bi bilo super, a onda dosadno i ne bi imala šta da vidiš i radiš drugačije, kao ni one. Utešićemo te još malo. Većina odraslih, takođe, žali što im život nije kao nečiji drugi ili bar delovi života. Jednostavno, s vremenom se treba navići da nismo svi isti u svemu i da tako treba da bude. Inače bi stvarno bilo dosadno.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.