SOS: Neka razmišljanja me čine i srećnom i tužnom

Dragi Hej toliko ste mi puta pomogli da sam vam neizmerno zahvalna pa sam odlučila ponovo da vam se javim jer zaista dajete korisne savete. Pa ovako, problem je u tome što kada god prođe neki događaj tipa sada Nova godina, nečiji rođendan, raspust, ja sam toliko srećna što se to dogodilo, ali mi je previše žao što je prošlo i ponekad baš dugo razmišljam o tom događaju. Naravno da utisci prođu posle određenog vremena, ali ipak na početku razmišljam samo o događaju i ni o čemu drugom. Kako da se ponašam povodom toga, vaše mišljenje mi znači i nadam se da me razumete, ostanite takvi!

SAVET: To nije nešto što treba da te brine. To samo znači da, u odnosu na druge, malo više proživljavaš svaki lep trenutak, i da ti sve to duže ostaje u pamćenju, što je odlično! To što žališ kada sve prođe, samo znači da ti je bilo sjajno i da si uživala. Probaj da sve te trenutke zadržiš u pamćenju što duže i da uživaš u sećanjima sve te lepe događaje. Pokušaj da se fokusiraš na lepši deo događanja, da uživaš u trenutku i u osećaju koji ti ostane nakon što sve prođe. Potrudi se da se više raduješ svemu onom što tek dolazi, a manje da žališ za onim što je prošlo.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Autor: Milica Šimonović
Foto: Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.