SOS: Neke sumnje

PROBLEM: Već se nekoliko nedelja mučim s činjenicom da sam možda gay ili bi. Žensko sam i žene me ne privlače na seksualan način, ali kad razmišljam o tome da radim nešto s osobom istog pola, ne zgražam se i ne mislim da je to loše. Imala sam već puno muških simpatija i nijednu žensku. Budući da imam samo 13 godina, možda prolazim kroz neku čudnu fazu. Nisam se još poljubila s dečkom, ali verujem da će mi se svideti. Pomozite!

SAVET: Tebe muči puno problema. Budući da imaš samo 13 godina, tek si ušla u razdoblje života kada ti se otkriva polnost. Normalno je da još nisi sigurna u svoj seksualni identitet. Po svemu sudeći, nisi gay niti bi. Iako, ni to nije neka katastrofa, zar ne? Neki ljudi tek u zrelijoj dobi života otkriju svoju polnu orijentaciju. Možda ne bi trebalo previše da se zamaraš time, još se razvijaš, i fizički i psihički, a tvoji hormoni će divljati još neko vreme.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

priredila: Sanja Matasić

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.