SOS: Neko špijunira moju drugaricu online

Moja drugarica ima veliki problem. Naime, jedan “anonimac” joj preko Aska šalje poruke, tipa: “Volim te, lepa si, i sl”. Njoj to smeta i volele bismo da znamo ko je to. Rekla sam joj da kaže roditeljima ili psihologu, ali ona se plaši. Takođe joj šalje i da je gleda u školi, pa smo sigurne da je neko iz naše smene. Molim vas, pomagajte!!!

SAVET: Bez obzira na to što biste želele da saznate ko je to, i što vam radoznalost verovatno ne da mira, tvoju drugaricu poruke sa takvim sadržajem uznemiravaju pa je najpametnije da prestane da koristi Ask kao vidi komunikacije sa drugima. Najverovatnije je da neko iz vaše škole koristi to što može anonimno da piše da bi zadirkivao tvoju drugaricu. Vrlo je moguće da su i poruke koje ostavlja o tome kako je posmatra zapravo samo nekakav vid šale i da nema realne pretnje. Ipak, ako se oseća ugroženo, definitvno je najbolje da ugasi profil na Ask-u, a da u školi obratite pažnju na to da li vam neko izgleda “sumnjivo” i da li zaista ima razloga za strah. Ukoliko procenite da ima, ne čekajte i neka se drugarcia obrati roditeljima za početak, a zatim i školskom psihologu i drugim nadležnima u školi.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Autor: Milica Šimonović
Foto: Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.