SOS: Nemam najboljeg druga

PROBLEM: Veoma zavidim devojkama koje imaju najboljeg druga, ali ne u lošem smislu, naravno. Nekako mi ne deluje kao da je imati pravog druga isto kao imati drugaricu. Kao da imaju brata koji je tu za njih, štiti ih i slično. Oduvek sam želela da imam muškog druga, ali nekako sam u ženskom društvu i teško se opuštam među dečacima, a i kada se oslobodim, opet to nije to. Htela sam da vas pitam postoji li tu neka caka? Kako da se zbližim sa muškom osobom a da ne bude da želim vezu?

SAVET: Ovo je pomalo „klizav” teren, ali postoji caka. Sa ženskim prijateljem ne moraš da brineš o privlačnosti, zaljubljivanju i osećanjima koja prate taj proces. Sa muškim prijateljima potrebno je neko vreme da se iskristališe šta jedan od drugoga želite. To je taj trenutak kada kažeš da si se opustila sa dečacima, ali ne uspevaš do kraja. Da bi se stvorilo muško-žensko prijateljstvo, obe strane moraju biti iskrene i u ovom drugom želeti da imaju samo prijatelja. O ovome uvek otvoreno pričaj sa drugarom i istraj u tome. Nije lako, ali to je put da nađeš muškog prijatelja. Biće dosta njih koji će, kada budu uvideli da ne mogu imati više od prijateljstva, jednostavno otići. Ne odustaj lako i istraj u potrazi za lepim prijateljstvom.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.