SOS: Nemam obline

E ovako, prvi put vam pišem i nadam se da ćete odgovoriti na ovo i da ćete mi pomoći, a ovo je moj problem. Imam 14 godina, ali nemam obline. Niko mi nikad u lice nije rekao da sam daskara, ali znam da se to pricča iza mojih leđa. Jako mi je neprijatno kad kupujem odeću sa drugaricama, jer ono što je moderno i što bih ja mnoogoo volela da nosim, ne mogu, jer mi užasno stoji, a one mi se bukvalno rugaju (ne toliko direktno, ali dovoljno da provalim). Sve devojke mog godišta dečaci hvataju za zadnjicu i slično (ja to ne želim ali samo kažem). I nikad nisam rekla da bih htela da imam velike obline, već normalne i primerene mojim godinama. Ne želim da radim vežbe i slično jer ako se ljudima ne sviđam takva kakva jesam, ne želim da se menjam da bih im se dopala. Pomozite molim vas!

SAVET: Potpuno si u pravu, naravno da ne treba da se menjaš zbog toga! Prijatelji ne treba da te zadirkuju oko takvih stvari, već da se fino družite i poštujete jedni druge takvi kakvi ste. Pored toga, imaš još vremena, još se rasteš i razvijaš, samim tim ti je i telo još uvek u razvoju, i ne treba da se brineš oko toga. A čak da i kasnije nemaš grudi kolike bi želela, i to je okej i nije razlog da se osećaš nesigurno. To uopšte nije važno, i iako se sada osećaš da si na meti prozivanja, videćeš kako će ti kasnije sve to biti još manje važno nego što je sad. Slobodno se i sama našali na račun svojih oblina, ako ti je to ok naravno, jer ćeš na taj način pokazati da ti je to nebitno i da se po tome razlikuješ od njih. Ukoliko se već osećaš neprijatno dok kupuješ sa tim drugaricama, idi sama u šoping, ne trebaju ti one za tako nešto. Sigurno možeš da pronađeš stvari koje ti odgovaraju i kojima ćeš biti zadovoljna. Ukoliko nastave da te tako primetno ogovaraju, slobodno se zauzmi za sebe i popričaj sa njima o tome, reci da misliš da nije okej da se tako ponašaju prema tebi, i da obline definitivno nisu toliko važne da bi se tolika frka pravila oko njih. Što se drugih tiče, samo ih ignoriši i uživaj u svom telu baš takvom kakvo je! 🙂

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Autor: Milica Šimonović
Foto: Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.