SOS: Nemoguća veza

Već dugo planiram da vam pišem. Ovako je sve počelo – sviđa mi se dečko koji je stariji od mene 10 godina: on ima 26, a ja 16. Znam da je naša veza nemoguća, ali ja njega baš volim, znamo se iz viđenja i preko neki drugara, ali nismo ništa uživo pričali. Primetila sam da me u autobusu kad idem u školu a on na posao stalno gleda, bukvalno bulji u mene, a pogledam i ja povremeno u njega. Dosta ljudi je skontalo da me gleda i počeli su da me smaraju. Mislim da mu se sviđam, ali ne znam da li bi bilo nekad nešto između nas. Bar za sad ništa, ali za 3-4 godine. Mislim da mi roditelji ništa ne bi rekli zato što je i između njih razlika 12 godina.

SAVET: Kada se uzme u obzir to da imaš 16 godina, najbolje bi bilo da još uvek ne preduzimaš ništa po tom pitanju, jer zbog godina u kojima si ti sada, razlika od 10 godina nije baš zanemarljiva. Trenutno je najbolje da se držiš svojih vršnjaka, eventualno dve, tri godine razlike u uzrastu su okej. Pored toga, kada razmatraš da li se nekom sviđaš, nije dovoljno uzeti u obzir samo gledanja u busu i slično, već to treba da zaključiš na osnovu malo više razgovora sa tom osobom, ponašanja prema tebi od strane te osobe i slično. Razumemo da ti se on veoma dopada, ali je najbolje da sačekaš još nekoliko godina pre nego što se upustiš u tako nešto. 🙂

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Autor: Milica Šimonović
Foto: Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.