SOS: Nepoznati čovek

PROBLEM: Imam problem i ne znam kako da ga rešim, pa se nadam da ćeš mi ti pomoći. Danas kad sam išla do knjižare u Knez Mihajlovoj, bila sam sama i jedan čovek od otprilike 45 godina me je pitao čime se bavim i da li bih htela da odem sa njim nekad na kafu. Zatim mi je dao njegov broj. Ja sam mu rekla da imam 14 godina i da imam dečka, što je i istina. On je na to rekao da bi ipak hteo opet da se vidimo, a zatim je otišao. Da li bi trebalo da ga prijavim policiji ili samo da zaboravim na to? Da li da kažem mami ili školskom pedagogu? Molim te, pomozite mi.

SAVET: Odlično si postupila što si se nama javila i podelila ovo neprijatno iskustvo, ne samo sa nama već i sa čitateljkama. Veoma si hrabra, jer ponašanje tog čoveka deluje opasno i treba obavestiti sve – školu, policiju, komšiluk, tvoje drugare, itd. Naravno, treba da kažeš mami, a onda zajedno obavestite sve koji bi mogli na bilo koji način da pomognu. Takođe, odlaskom u policijsku stanicu i predajom broja telefona koji si dobila od njega omogućila bi da ga pronađu i stanu na put pre nego što se desi nešto loše.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.