SOS: Neprimetna sam u društvu

Dragi Hej! Prvi put vam pišem i nadam se da ćete mi odgovoriti. Moj problem je društvo. Ja ne pripadam “popularnom” društvu, ali sa svima sam u dobrim odnosima. Nikada me ne zezaju, niti pričaju bilo šta loše o meni. Ali kada smo svi u grupi niko me ne primećuje, niko ne spominje moje ime. Ja pokušavam što više da pričam sa njima ili da ih nešto pitam, a oni mi uzvrate kratkim odgovorom i okrenu se. Kada mi pišu mišljenja na instagramu uglavnom je pozitivno. Npr. napišu da sam gotivna. Šta da radim? Ne znam u čemu grešim i zato vas molim da mi odgovorite.❤❤❤

SAVET: Primećuje se da si prilično nesigurna i da imaš utisak da si za druge nevidljiva. Ipak, činjenica je da si ti drugima kul. Pitanje je šta se to dešava pa ti ne dobijaš pažnju koja je tebi potrebna. Možda je ne tražiš na pravi način? Kada su u pitanju grupna druženja, neretko se tu ističe osoba koja je dominantna i vođa, pa u njenu senku padnu svi ostali. Zbog toga ti predlažemo, ukoliko smatraš da se ne snalaziš kada su grupe u pitanju, da probaš da se sa drugarima pojedinačno družiš. Poenta tih druženja, osim podrazumevanog boljeg upoznavanja, je i da se ti malo opustiš jer je očigledno da si napeta i da se ne osećaš skroz lagodno u društvu. Slobodno postalvjaj pitanja, ona na koja se mogu davati duži odgovori. Zatim probaj i sama da podstakneš priču, tako što ćeš podeliti neko svoje iskustvo ili zanimljiv doživljaj. Mogućnosti su brojne i sve se nalaze izvan tvoje zone komfora, tvog sigurnog mesta. Malo rizikuj, malo se daj, malo više ćaskaj i verujemo da će se stvari promeniti na bolje.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Autor: Natalija Isailović
Foto: Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.