SOS: Nezrela zavodnica 

PROBLEM: Imam 12 godina. Jedan četrnaestogodišnjak me stalno dira za zadnjicu kad se sama vraćam kući ili mi govori kako su mi narasle grudi. Često želi da me uhvati za ruku, priča kako ćemo biti u vezi i kako će me poljubiti. Govorila sam mu da prestane, ali to traje šest meseci. Molim te pomozi mi, jednostavno ne mogu to nikom da kažem, ni BFF. U školu krećem mnogo ranije jer idem dužim putem da ga ne bih srela. U pomoć!

SAVET: Naravno da si zbunjena jer to traje predugo. Taj dečak traži od tebe (i to na neprimeren način) nešto za šta ti očigledno nisi spremna. Odlično je što si našla način kako da mu doskočiš time što menjaš putanju do škole. Ipak, trebalo bi odlučnije da mu se suprostaviš kako bi prestao to da ti radi. Evo šta bi još mogla da preduzmeš. Sledeći put kad ga sretneš ostani mirna i čvrstim tonom mu kaži da to što radi nije u redu i da mora da prestane. Ispravi se, ako treba i namršti kako bi mu stavila do znanja da ne može i ne sme tako da postupa s tobom. Drugi način da rešiš problem je da uključiš osobe od poverenja u celu situaciju. Naš predlog je da to što ti se dešava podeliš sa dobrom drugaricom. Možda ona zna još nekoga ko se susreće sa sličnim stvarima i zna kako to da rešite. Ukoliko to ne uspe, obavezno se obrati odrasloj osobi od poverenja (roditelj, razredna, psiholog), koja će ti pružiti konkretnu zaštitu.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.