SOS: Nije mi do izlaženja napolje

Zdravo! Imam 12 godina i već sam vam jednom pisala i odgovorili ste mi pa nadam se da ćete opet! U poslednje vreme volim da provodim vreme u kući, nije mi do izlaženja napolje I tako je bilo tokom celog raspusta. Sve moje drugarice idu negde po ceo dan, a ja sedim u kući. Ne znam da li je to neka faza ili tako nešto. Ne osećam se loše zbog toga, volim da igram igrice na kompjuteru i da crtam, to i radim u poslednje vreme. Jednom u nedelju ili dve nedelje izađem napolje. Mene majka pita zašto ne volim da izlazim iz kuće, a ja joj odgovorim da jednostavno nemam sa kim da idem napolje što je i istina. Meni je užasno dosadno da sama šetam napolju, a većina mojih drugarica su bile moru ili van grada. Da li možete da mi kažete ako nešto nije u redu sa mnom? Ja volim da budem u kući, a volim i napolju, samo trenutno nemam želju da izađem iz kuće.

SAVET: Sa tobom je sve skroz u redu. U životu se neretko smenjuju te faze kada nam prija samoća i kada nam prija društvo. To je skroz razumljivo. Posebno tokom   leta, kada se desi da npr. niko od tvojih dobrih prijatelja nije tu. Tako da ne brini se, sa tobom je sve u redu. Dokle god se ti osećaš ok, dokle god nisi smorena i tužna, već uživaš u tim aktivnostima. Samo nastavi tako, a uskoro će se sve vratiti na staro jer je počela školska godina, nove obaveze, a i društvo se vratilo sa odmora. 🙂

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Autor: Natalija Isailović
Foto: Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.