SOS: Nije mi se dopao poljubac

Dragi Hej, imam jedan problem. Upoznala sam se sa jednim dečkom i mnogo se zaljubio u mene, a i ja sam stvarno mislila da mi se sviđa. I izašlili smo sledeći dan i poljubili se. Meni se taj poljubac uopšte nije svideo zato što mi je odmah gurnuo jezik do grla. I samo sam tražila razlog da odem kući. I posle toga sam se osećala stvarno užasno. I to sam mu sve napisala i on mi je rekao da ne moramo tako da se ljubimo. Sve je to ok, ali se on meni mnogo manje sviđa posle toga. A inače, nije baš toliko lep i moje drugarice me stalno ismejavaju zbog njega. Rekla sam mu da ću da razmislim o našoj vezi. On možda jeste ružan ali meni je bitno da je dobar i stvarno je romantičan. Šta da radim?

SAVET: Prvi poljubac nažalost može mnogima i da se ne dopadne. Posebno kada dečko krene odmah da se ljubi na takav način. Verovatno si bila zatečena i možda čak i zgrožena jer si imala drugačija očekivanja. Svako ima način ljubljenja koji najviše voli. Ti ćeš sa vremenom izgraditi način koji tebi najviše prija. Super je što si mu otvoreno rekla šta ti je smetalo, a i on je ok reagovao jer je rekao da ne mora tako da bude. Znači da je spreman na kompromise i da poštuje to kako se ti osećaš, što je veoma bitno. Veći problem od ljubljenja ovde je tvoja nesigurnost u vezi sa tim šta ti želiš sa imaš sa njim. Prema tvom pisanju, čini se da ti se baš i ne sviđa, da si se zbog poljupca dosta ohladila i da bi možda najradije stavila tačku na sve. Ukoliko se zaista tako osećaš. ako ti se on ne sviđa i ako se donekle stidiš vaše veze, onda bi bilo fer da staviš tačku na to. Sa druge strane, možda bi mogla da pokušaš još koji put da izađeš sa njim i da viidš kako se osećaš. Na tebi je da prelomiš i da doneseš odluku koju smatraš ispravnom u ovom trenutku.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Autor: Natalija Isailović
Foto: Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.