SOS: Nikad se nisam poljubila

Hej! Imam jedan mali problem. Nikad se nisam poljubila. Imam 15 godina i nikada nisam imala momka. Nije me sramota, ni najmanje. Slobodno mogu da kažem da sam lepa, tako da nije problem u izgledu. Jednostavno meni se niko ne sviđa, ili ako mi se svidi, ja ništa ne radim po tom pitanju. Samo ga gledam iz daleka i to je. Letos zamalo da se poljubim sa jednim momkom sa kojim sam se upoznala. I vreme koje sam provela sa njim mi je baš bilo lepo. Ali video je da sam se malo unervozila pa se odmakao. E sad, moj problem je to što se nikad nisam poljubila i glupo će mi biti kada bude došlo do toga (znam da hoće ovog leta jer ću ga viđati svakog dana i opet ćemo provoditi vreme zajedno i to je prosto neizbežno), to što ne znam da se ljubim. Ne želim da pomisli kako sam loša. Naravno svako je imao taj prvi poljubac, i naravno da nije bio savršen jer se niko nije rodio kao neko ko se ekstra ljubi. Ali mnogi koji su se prvi put poljubili, poljubili su se sa nekim ko se isto nikad nije poljubio. Ja želim da to stvarno bude lepo. I još jedan problemčić je taj što sam ja pored momaka nervozna, pogotovo kada znam da sam im simpatična ili kad probaju nešto. Ili kad izađem sa momkom, ne znam šta da pričam. Nisam to ja kada znam da izlazim na dejt. Dok sam ovako skroz drugačija. Kako to da promenim? Unapred hvala!

SAVET: To što se do sada nisi ljubila zaista nije ništa strašno. Ne postoji uzrast na kom moraš da se poljubiš, i da posle smatraš da si zakasnila. Takođe, uopšte nije tačno da se većina prvi put ljubila sa nekim kome je isto bio prvi put. To sve toliko zavisi od mnogo različitih stvari, i prosto nema pravila oko toga. Kada osetiš da ti se sa nekim ljubi, da je taj neko takođe zainteresovan, samo treba da se opustiš i to uradiš. Veruj nam da tu nema neke ogromne nauke, i da kad se desi, znaćeš šta treba da radiš. Prema tome, nema zbog čega da ti bude glupo i ne treba da razmišljaš o tome, već da se prepustiš i uživaš. Videćeš da ćeš se odmah snaći, i da će ti ta druga osoba mnogo olakšati.  Što se tiče tvog osećaja nervoze kada si sa momcima, i to je sasvim okej. Svi različiti reagujemo u takvim situacijama, pa su neki manje, a neki više stegnuti. Probaj da se u takvim situacijama opustiš što više možeš i ubediš sebe kako će sve biti u redu, a sigurnost ćeš steći vremenom kada budeš prošla kroz više takvih situacija. A ako ti više odgovaraju opuštenije i spontanije situacije (kao bleja s tim dečkom preko leta), slobodno se više okreni tako nečem! 🙂

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Autor: Milica Šimonović
Foto: Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.