SOS: Niko ne želi da se druži sa mnom

Dragi Hej imam 13 godina i mnogo sam tužna osoba. Moj problem je taj što niko ne želi da se druži sa mnom. Sve drugarice iz odeljenja beže od mene, isto tako i dečaci. Svi mi pričaju da sam ružna i debela Nazivaju me kravom i ja ne znam šta da radim u tom trenutku. Uvek kada mi to kažu počnem da plačem i tada me zovu cmizdravica. Molim te HEJ! pomozi mi.

SAVET: Vršnjaci često umeju da budu veoma grubi. Raznim neumesnim šalama i zluradim komentarima mogu itekako da povrede. Često su ipak svesni toga po reakciji osobe kojoj to rade i neretko se dešava da sa tim nastavljaju jer ih upravo ta reakcija, poput tvog plakanja, nažalost zabavlja. Predlažemo ti da probaš da na to ne odreaguješ na takav način. Imaš više opcija. Prvo, možeš skroz da ih iskuliraš, ali ako odabereš takav način onda moraš da u tome budeš istrajna. Druga opcija je da probaš i ti sa njima da se šališ, možda čak na svoj račun. Bilo bi dobro da bar sa jednom ili više osoba probaš da se sprijateljiš. Možeš probati da saznaš sa kim imaš najviše zajedničkih interesovanja jer vas razgovori o tome mogu dosta povezati. I naravno treća opcija, u slučaju da ti je sve ovo previše, uvek se možeš obratiti roditeljima i razrednom starešini. Ako ovo vređanje mnogo utiče na tebe i ako je neprestano, onda obavezno obavesti odrasle jer ti oni mogu pomoći da rešiš problem.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Autor: Natalija Isailović
Foto: Pixabay

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.