SOS: Nisam dovoljno lepa!

Dragi Hej, pišem ti opet, nadam se da ćeš mi pomoći. Mislim da nisam dovoljno lepa. Kako da imam o sebi lepo mišljenje? Čitala sam da su to kriva uverenja i društvene mreže. Može neki savet kako da zavolim sebe?

SAVET: Skoro svi se ponekad susretnu sa takvim mislima i ne osećaju se zadovoljno time što jesu, kako izgledaju, koliko su uspešni i slično. To je sasvim normalno, čak nas taj osećaj nezadovoljstva ponekad podstakne da radimo na tome da promenimo neke stvari kojima nismo zadovoljni i da u tom pogledu napredujemo. Što se konkretno tvog pitanja tiče – kako da zavoliš sebe, rešenje je da pronađeš kod sebe stvari koje voliš. Sigurno postoji nešto na tebi što ti se baš sviđa (kosa, oči i slično). Sem toga, sigurno postoje i tvoje osobine i kvaliteti koje kod sebe voliš, samo je potrebno da razmisliš šta je to. Kada razmisliš o svemu tome, pokušaj da se više fokusiraš na te stvari, a manje na one kojima kod sebe i nisi nešto zadovoljna. 🙂

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

 

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.