SOS: Nisam prihvaćena u društvu

Dragi časopisu HEJ! ne čitam te dugo ali bih jako volela da mi pomognete oko jednog problema. Ja uopšte nisam prihvaćena od strane društva, stalno me ismejavaju, ne zato što sam siromašnija nego zato što sam najbolji đak. Molim vas pomozite.

SAVET: Nažalost to što se tebi dešava nije retko. Umesto da budeš jedna od omiljenih, tvoji drugari biraju da te ismevaju. Nije zahvalno nagađati, ali pretpostavljamo da to rade zato što se osećaju manje vrednim jer su manje uspešni, pa se onda osećaju bolje kada tebe spuštaju. To nije ok. U vezi sa tim problemom bi najpre trebalo da se obratiš roditeljima, a potom zajedno sa njima bi trebalo da se obratiš razrednom starešini i PP službi skole. Ponekad je neophodno obratiti se odraslima za pomoć jer deca ne mogu sve sama da rese, ma koliko god to želela. Samo nemoj da ćutis, reci, reci odraslima i potraži pomoć za rešavanje ovog problema.ž

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Autor: Natalija Isailović
Foto: Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.