SOS: Nisam zaljubljena

PROBLEM: Imam 18 godina i, otkad sam se poslednji put zaljubila, prošle su tri godine, skoro četiri. Nervira me to što ne mogu uopšte da se zaljubim. U školi ima dosta zgodnih i lepih momaka, tako da problem može jedino da bude u meni, ali ne znam šta se dešava. Čula sam da postoji mogućnost da se izgube hormoni koji su namenjeni zaljubljivanju i, ako se ne koriste, može da se dogodi da se ta osoba nikad više ne zaljubi? Da li je to moguće? Molim vas, pomagajte, ne znam je l’ ovo normalno?

SAVET: Nije moguće izgubiti hormone i njihov rad zavisi od mnogih različitih faktora. Jače lučenje hormona u telu dešava se kada za tim ima potrebe. Na primer, kada smo pod stresom, kada smo zaljubljeni, kada neki od naših organa ne radi najbolje. U suprotnom, hormoni su prisutni u manjim količinama.
Sa druge strane, škola je mesto za učenje i može stvarati dosta neugodnih situacija tako da nemamo mnogo prostora za zaljubljivanje. Zašto ne bi izašla na neka prijatnija mesta gde ima momaka, kao što su kafići, šetališta, sportski događaji, privatne žurke. Hajde, razbudi se i drugarice pod ruku pa krenite napolje. Maj je divan mesec za izlaske i stvaranje novih prijateljstava koja se mogu pretvoriti u nešto više. Srećno!

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Priredile: psihoterapeut Tanja Dobrić Brankov i Sanja Matasić

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.