SOS: Odabir srednje škole

PROBLEM: Uskoro završavam osnovnu školu i razmišljam šta da upišem. Kada sam bila mala, želela sam da budem arhitekta, a sada želim da budem doktorka. Ne znam da li je to pravi izbor za mene. Iskreno, ne volim biologiju i hemiju, ne razumem ih. Ali odličan sam đak. Volela bih da budem doktor zbog cenjenosti u društvu. Ne znam šta da izaberem. Možeš li mi ti pomoći?
Sandra

SAVET: Pred kraj osmog razreda većina tvojih vršnjaka ima istu dilemu – koju školu upisati. Da li onu koja nam se oduvek sviđala, ili školu koju će upisati tvoja najbolja drugarica ili koju bi roditelji želeli?! Normalno je da se premišljaš, kao i da menjaš odluke. Ipak, da ne bi predugo razmišljala i lutala, idi do pedagoško-psihološke službe u školi i zakaži razgovor u vezi sa odabirom škole. Verujemo da si do sada radila razne testove u našem časopisu i da ti je to olakšalo neke odluke, pa tako isto postoje testovi koji se rade kod psihologa i koji ti mogu pomoći da lakše doneseš ispravnu odluku u odabiru škole. Ne zaboravi da je učenje najvažniji kriterijum, jer u krajnjem slučaju upis u željenu školu najviše zavisi od uspeha u učenju i završnih testova.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.