SOS: Online ljubav u stvarnom životu

Dakle najdraži Heju, pišem vam često i stvarno sam vam zahvalna na odgovorima. Moje pitanje je da li se može u vas zaljubiti osoba koja je bila zaljubljena u kratkom periodu u vas preko interneta, i sada kada vas upozna uživo, da li se ponovo može zaljubiti? Ovo pitanje je doista komplikovano ali pojasniću. Dakle dopisivala sam se sa jednim likom kog nisam znala uživo 2-3 dana i previše sam mu se svidela u svakom pogledu, posebno mu se svidelo što lepo pevam i sviram gitaru. Naše ‘muvanje’ se brzo završilo jer sam mu rekla da ne mogu da se dopisujem jer su mi roditelji strogi i ne bi voleli da čuju da radim tako nešto. Tako se završilo, međutim imali smo kontakt i dalje. Previše retko bi se javljao za par stvari. A onda se, verovali ili ne, desilo da krenemo u isti razred u srednjoj. Ja sam njega baš zavolela – po izgledu nije iskreno lep, ali u mojim očima jeste. On se sada drugarski ponaša prema meni, ali mi je jednom prilikom pokazao sliku koju je sačuvao od mene. Pomažemo se oko testova, ponekad pričamo, ali opet nije to to. Da li je moguće da se posle nekog vremena zaljubi u mene? Mada ranije je spominjao da je glupo biti sa nekim iz razreda (mojoj drugarici koja je bila sa jednim iz razreda). Ne znam šta da mislim, a s jedne strane ne želim veze i takve stvari jer znamo kako se završavaju današnje veze pa bih htela da ga ‘čuvam’ za kasnije. Pomozite mi!

SAVET: Sigurno da se može neko zaljubiti na takav način, ali odgovor na tvoje pitanje je da sve zavisi. Zavisi od toga kakva je ta osoba, šta oseća, šta očekuje itd. Razumemo tvoju zbunjenost i izgubljenost celom situacijom. Ono što je super jeste to što ste u tako dobrim odnosima. I ono što ti možeš jeste da to neguješ i nastaviš u tom pravcu. Iako si sad zbunjena i imaš milion strahova, između ostalog i strah od toga da biste ušli u vezu i da bi se brzo završilo, nemoj nigde da žuriš. Probaj da se zbližiš još više sa njim, i da pratiš da li se sa njegove strane javljaju nekakve emocije i simpatije. Što se tiče veze s nekim iz razreda, nije nemoguće da takav odnos opstane. Svakako da ima i svojih prednosti i mana, ali definitivno je moguće da se tako nešto desi. Znamo da non stop razmišljaš o tome i preispituješ šta bi bilo kad biste se smuvali, kako bi sve to izgledalo i koliko bi trajalo, ali nam deluje da previše brineš oko toga, i savetujemo ti da probaš da se opustiš i uživaš u njegovom društvu i probaš da se upoznaš sa njim što bolje kako bi videla da li on zaista ono što želiš. Pored toga, ako se dovoljno zbližite, u nekom trenutku možete otvoreno da porazgovarate o svemu tome. Čim on čuva tvoje fotografije, moguće je da su mu vaši razgovori ostali u lepom sećanju i da zaista postoji šansa da se nekad nešto desi, a ako se tako nešto dogodi, možete pričati o vašim strahovima vezanim za to što ste u istom razredu ili šta god drugo da još postoji, i veruj nam da se, ako je veza kvalitetna, oko svega može dogovoriti. Želimo ti svu sreću! 🙂

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

 

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.