SOS: Online nepoznati prijatelj

PITANJE: Imam 14 godina i, kao i veliki broj tinejdžera, koristim Facebook. Nedavno me je dodao neki meni nepoznat čovek, i ja sam ga prihvatila, ni sama ne znam zašto, i sada se kajem. Nakon što sam prihvatila njegov zahtev, poslao mi je poruku i samo napisao “Ćao”. I ja sam odgovorila “Ćao”, a sledeća poruka koju sam dobila bila je da li imam dečka. Želela sam da jednostavno ne obraćam pažnju na tu poruku i ništa nisam odgovorila, ali sledećeg dana mi je stigla poruka da sam toliko dobra da bi on sa mnom imao seksualni odnos. Ja sam ga odmah blokirala i mislim da je to najispravnije što sam mogla da uradim. Zanima me tvoje mišljenje, a i ja sam ovim želela da dam savet čitaocima – nemojte nikada na fejsu prihvatati nepoznate ljude. (J.)

SAVET: Hvala puno na iskrenom pismu koje daje pravi primer kako ponekad sami možemo da učinimo pogrešan korak, ali i da preduzmemo one prave i ne dopustimo odraslim osobama ili vršnjacima da nas zloupotrebljavaju? Treba uvek reći drugima šta nam se dogodilo i dati svoj primer kako je to ok, jer svi možemo postati žrtve internet predatora, bilo da smo deca ili odrasli. Bravo za reakciju i iskreno se nadamo da će tvoj primer poslužiti mnogima!

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.