SOS: Osećam se suvišno u društvu najboljih prijatelja

PROBLEM: Moja naj drugarica i naj drug su najbolji učenici u razredu i jako ih volim, ali u njihovom društvu se osećam suvišno. Oni su perfekcionisti, u svemu su najbolji i svi ih vole. Moje ocene nisu loše, ali nisam naj kao oni. Ne želim da budem savršena, ali dojadilo mi je da stalno slušam kako mi drugarica govori: “Joj, pa zar to još uvek nisi skapirala?!”, i da trpim drugovo uzdisanje i kolutanje očima kada mora da mi objasni nešto što ne razumem. Nemam više s njima čak ni zajedničkih tema, pa kad njih dvoje razgovaraju o nečemu, ja stojim sa strane i ćutim. Kad sam s njima, osećam se totalno nevažno… Šta da radim?

SAVET: Ne daj se! Nemoj se obeshrabriti niti o sebi misliti da si lošija od njih. Ako su ti zaista naj prijatelji, želeće da te saslušaju. Zato ih testiraj!!! Iskreno im reci šta te muči i čekaj njihovu reakciju. Ako im je stalo do tebe, potrudiće se da se više ne osećaš suvišnom i jadnom. Ako se ne potrude, onda možda jednostavno više niste na istoj “talasnoj dužini”. Ljudi se menjaju i možda u tvom okruženju postoje neke druge osobe koje jedva čekaju da ti postanu odani i verni prijatelji.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.