SOS: Ozbiljni razgovori

PROBLEM: Imam 14 godina i simpatiju godinu dana. Pre pola godine sam saznala da se i ja njemu sviđam, tako da se dopisujemo i viđamo, ali u društvu. On me je zvao nekoliko puta kod njega kući, ali ja sam odbijala i sada mi se baš ide, ali moj tata kaže da on samo želi moje telo, da hoće da me odvede u krevet i zbog toga nisam otišla, ali sada moj tata hoće da obavimo “onaj razgovor” i želi da idem kod ginekologa jer smatra da je bolje da odem ranije. Ja se zaista plašim šta će mi raditi ginekolog i ne znam kako da kažem tati da je rano za posetu ginekologu. Please help!

SAVET: Ako smo dobro razumeli, iznela si dva problema. Jedan je da li da prihvatiš poziv od dečka koji ti se dopada i kako da se ponašaš sa njim. Drugi problem je da li treba da ideš kod ginekologa. I za prvi i za drugi problem mogla bi da razmisliš za šta si spremna a za šta nisi. Jasno i glasno kaži sebi, a onda i drugima – u ovom slučaju dečku i tati – kako stvari stoje. Moramo naglasiti, ono što je sigurno jeste da sa 14 godina ne treba da se upuštamo u seksualne odnose jer se telo još uvek razvija, a posebno ako ti se te stvari ne rade ili nisi sigurna da to želiš. Drugo, odlazak kod ginekologa ne podrazumeva uvek i pregled. Svaki ginekolog veoma ceni mlade devojke koje dođu pre nego što se upuste u aktivan seksualni život, jer imaju prilike da porazgovaraju više puta sa doktorom o svemu što se tiče zdravlja devojaka, samim tim i da te posavetuju o svemu što te zanima.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Lično

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.