SOS: Ožiljci na licu

PROBLEM: Pričala sam sa roditeljima, ali ne znaju tačno kako da mi pomognu i ti si mi poslednja nada. Sada sam 7. razred i ove godine sam se preselila u novu školu, ali skoro nikog ne znam. Kada se upoznajem sa nekim, nakon nekoliko minuta me pita: ,,Kakvi su ti to ožiljci na licu?“ i to me zaista pogađa. To su inače ožiljci od boginja koji se baš vide i izbrojala sam da ih ima šest. Pitanje za vas je da li je moguće da se uklone, kako i gde? Hvala!
Anastasija

SAVET: Povezala si ožiljke i stvaranje prijateljstava?! To treba da razdvojiš. Evo nekih saveta.
Prvo, skoro sve ožiljke je moguće ublažiti, ali neophodan ti je lekar specijalista – dermatolog. Sa mamom pronađi dobrog dermatolog i, ako ti je koža zdrava, pretpostavljam da nema prepreka da otpočneš ublažavanje ožiljka sa nekim gelom ili kremom. Danas se koriste i flasteri koji potpomažu u zarastanju rana i ožiljaka, ali stručne savete i preparate mogu ti prepisati samo lekari.
Drugo, mislim da je važan deo u kojem si napomenula prvi kontakt sa novim prijateljima. To je trenutak kada smo radoznali, u stvari tvoji drugari samo pokušavaju da saznaju nešto o tebi, bilo šta. Odlično je što ti prilaze, a ti to lepo „obrni u svoju korist“ i kaži im od čega su ožiljci, a onda ih ispituj nešto vezano za njihov izgled ili bilo šta drugo. To je super prilika za stvaranje novih prijateljstava.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.