SOS: Patim zbog raskida sa online dečkom

Pišem vam često i nadam se da ćete mi i ovog puta odgovoriti. Pa ovako imam veliki problem zbog kojeg plačem, nerviram se i dešavaju mi se jako čudne stvari. Imala sam dečka, bili smo zajedno 7 meseci, ali preko internet. Nikada se se nismo videli jer ne živimo u istom gradu. Voleli smo se i non-stop smo pričali preko telefona, svaku noć i svaki dan, čak smo jednom ostali budni i do 6 ujutru. Dao mi je šifru od Facebooka, i ja sam njemu takođe. Ja sam videla da piše poruke mnogim devojkama, on je rekao da su mu to drugarice ili sestre, stalno se izvlačio i nisam mu verovala jer su te devojke bile iz drugog grada. Bila sam mnogo ljubomorna, a i on je – ko god da mi komentariše sliku on ni rekao da izbrišem komentar. Mnogo smo bili ljubomorni, stalno smo se svađali i raskinuli. Mnogo sam tužna zbog toga, jer ja i njega dalje volim. On je našao drugu devojku, poljubili su se, videli su se, ujela ga je za vrat itd. Međutim meni je još uvek ostala njegova šifra, nije je menjao. Videla sam da me i dalje traži, pročitala sam poruke sa jednim drugom napisao je da je imao udes. Ja ne znam da li on mene i dalje voli. .Molim vas dajte mi savet kako da ga prebolim? Ne mogu da nađem ni jednu osobu s kojom mogu da budem kao sa njim, jer on mi je stalno pisao velike poruke, govorio mi preko telefona da me voli itd. Svaku noć plačem i razmišljam o njemu ne mogu da prestanem, dobila sam temperaturu. Jako sam bolesna. MOLIM VAS POMOZITE MI ŠTO PRE. HVALA UNAPRED!!

SAVET: Raskidi, iako ne tako prijatni, su sastavni deo odrastanja i života uopšte. Predlažemo ti da se uzdržiš od proveravanja njegovog fejsa i čitanja njegovih poruka, jer i sama znaš da to nije ok, pogoto zato što više niste zajedno, a pored toga – sve što tamo pročitaš samo može da te dodatno povredi. Razumemo da ti je sad teško i da si tužna, ali ako ste previše ljubomorni i ako ne uspevate da se vidite, verovatno jeste najbolje da se sve to završi i da nastavite dalje. Bićeš bolje posle nekog vremena, a do tada je važno da što manje razmišljaš o njemu. Pokušaj da okupiraš sebe nekim drugim stvarima, provodi vreme sa prijateljima, čitaj, gledaj neke filmove ili serije i slično. Sama sebi zadaj neke zadatke kojima ćeš se baviti kako bi što manje vremena imala da razmišljaš o njemu. Takođe, uzdrži se od bilo kakvog kontakta sa njim jer će to samo otežati stvari. Trenutno jeste teško, ali probaj da malo stisneš zube sad i izdržiš, a uskoro će biti bolje. Srećno! 🙂

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Autor: Milica Šimonović
Foto: Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.