SOS: Plašim da će mi se drugari smejati jer moram da nosim naočare

Ćao! Imam 11 godina i skoro sam bila na očnom pregledu gde sam otkrila da treba da nosim naočare. Nije mi baš dobro legla ta novost, ali dobro. Najviše se plašim da će mi se drugari iz odeljenja smejati kada me prvi dan škole budu videli sa naočarima. Takođe mislim da će naočare na mom licu izgledati ružno i da samim tim neću biti baš lepa i da će me svi zvati štreberkom. Daj mi savet kako da prevaziđem strah!

SAVET: Razumemo zašto ti je toliko frka, zato što ti je to sve novo i nepoznato, ali znaj da naočare uopšte nisu tako strašne. Možda će drugarima isprva biti neobično što sada nosiš naočare, ali to uopšte ne znači da će te ismevati i da ćeš im biti ružna. Stalno podsećaj sebe na to da je ok što nosiš naočare i da nema razloga da se toliko plašiš, da ćeš se i ti i svi ostali brzo navići na te naočare. I zaista i hoćeš, posle nekog vremena ćeš se toliko navići na njih da ćeš zaboraviti da ih uopšte i nosiš. Što se tiče svega toga, da bi bila malo sigurnija i slobodnija, možeš prilikom izbora naočara da odeš tamo i isprobaš više okvira za naočare kako bi videla koji ti se najviše sviđa i koji ti najlepše stoji. Biće sve super, ne brini! 🙂

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Autor: Milica Šimonović
Foto: Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.