SOS: Plašim se da ću ostati sama

Zdravo HEJ! U mom životu ima mnogo komplikacija. Pre sam imala drugaricu kojoj sam mogla reci sve, a sada sam se ja promenila i ne mogu pričati s njom na isti način kao sto smo pre razgovarale. Sada je ona sama sa sobom na svetu, nema najbolju drugaricu i nema sa kime da priča i mnogo mi je zao što je sve tako ispalo. A ja sam se pre dve godine združila sa nove dve drugarice koje su jako jako bliske i plašim se da ja njima nikada neću biti dovoljno dobra drugarica kao što su njih dve. Jedina osoba koja mi trenutno pomaže u životu jeste moj dečko. Nemam nikoga. Moja sestra je sada dosta starija, zaposlila se i naravno da nema vremena da vodi računa o mojim problemima. Više ništa nije kao pre. Plašim se da te dve moje drugarice prosto ne odu iz mog života, jer i s tim mojim dečko kome trenutno mogu reći sve možda raskinem. Onda ću ostati sama. Padam u veliku depresiju zbog svega ovoga molim te pomozi mi.

SAVET: Nije baš najjasnije šta je ovde glavni problem. Delovalo je da je problem u odnosu sa tom prvom drugaricom, ali izgleda da tebe više brine odnos sa te druge dve drugarice, a iznad svega te brine mogućnost da budeš sama. Svi se bojimo samoće i usamljenosti, ali ako je taj strah jak i ako dosta opterećuje, to može biti veliki problem. Poenta je da bi trebalo da se naučiš da malo više uživaš u samoći i svom društvu. To je veoma bitno jer ćeš kada to budeš naučila, više uživati i ceniti društvo drugih.
Što se tiče straha kada je reč o drugricama, probaj da utičeš na to tako što ćeš se više sa njima družiti i što ćeš otvorenije sa njima pričati. Tebe to verovatno brine jer si možda zbog dečka malo njih zapostavila, pa se bojiš da će zato otići. Upravo zbog toga je bitno da čak i kada si u vezi, uvek imaš vremena za prijatelje jer će oni biti uvek tu za tebe na kraju dana.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Autor: Natalija Isailović
Foto: Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.