SOS: Plašim se da mu priđem

Dragi HEJ, već par meseci mi se sviđa jedan dečko. Godinu dana je stariji, ali nije samo to problem. Užasno se stidim da mu priđem i da započnem razgovor. Ne znam šta da radim. Molim te pomozi mi! Unapred hvala.

SAVET: U zavisnosti od toga koliko godina imate, godinu dana razlike ne bi trebalo da predstavlja problem. Razumljivo je što se stidiš i to nije mnogo strašno. Mogla bi da mu se približiš na više različitih načina. Što se tiče začetka neke komunikacije između vas, sve zavisi od toga koliko se dobro poznajete. Ukoliko imate zajedničke prijatelje, to je super i moglo bi ti biti dobar “izgovor” da, dok ste u društvu, započnete neku temu i da ti to zapravo bude uvod za dalju komunikaciju. Pored toga, možeš da mu priđeš sa izgovorom da  ga pitaš nešto (npr. oko škole ili nešto slično). Tako nešto može nekad da bude zgodno, ali imaj na umu da to samo odugovlači stvari. Ako si rešila da preduzmeš nešto, mogla bi da probaš da se odvažiš i čak i pored sve treme i neprijatnosti tako nešto donosi, priđeš mu i samo započneš razgovor na neku temu koju smisliš. Nekad  je tinejdžerima lakše da isprva probaju komunikaciju preko društvenih mreža, pa tek onda razgovor uživo. Ti razmisli šta bi ti najviše odgovaralo. I nemoj da smetneš sa uma da je, šta god da uradiš, sve ok, i da je najgore što može da se desi da ti bude malo neprijatno i čudno, a to je sve sasvim u redu. Nemaš mnogo da izgubiš, a i kako god da prođe, to ti je jedno iskustvo više koje će ti olakšati sledeću sličnu situaciju. Samo hrabro, i srećno! 🙂

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Autor: Milica Šimonović
Foto: Guliver Thinkstock

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.