SOS: Plašim se da ne promenim seksualnu orijentaciju

Dragi HEJ! ovo što ću ti sada napisati je malo glupo ali… Oduvek sam volela momke i još uvek ih volim, ali sam čula za mnogo poznatim ličnostima koji imaju devojku ili momka odjednom postanu gej. Kao što sam rekla nikad do sada nisam imala nikakvi feeling za devojke već samo za momke, ali ponekad kad gledam neke gej jutubere koji su odjednom postali gej hvati me strah da ne postanem i ja. Drugarica mi je rekla da ne pričam gluposti jer to ne ide tek tako, čim volim muskarce tako će i ostati. Kako da ne mislim na taj strah i kako da se opustim?

SAVET: Ne možeš postati gej samo zato što gledaš gej ljude. To ne funkcioniše tako. S te strane nemaš razloga za brigu. Mada, sve i da se desi da ti se dopadne devojka, to nije smak sveta. Pored gej i heteroseksualnih ljudi, postoje npr.i oni koji vole i momke i devojke, oni se nazivaju biseksualcima. I to je skroz ok. A kada govorimo konkretno o tvom slučaju i tvom strahu, veruj nam na reč da nemaš razloga ni za strah, ni za brigu jer samo gledanjem tih jutjubera ti ne možeš početi odjednom da voliš isti pol, te ne možeš postati gej. Samo se opusti.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.