SOS: Plašim se da sam trudna

Imam 17 godina i pre dve nedelje sam izgubila nevinost sa dečkom sa kojim sam ‘kliknula’ čim smo se videli. On je dosta stariji od mene, i moji nemaju pojma za našu vezu, niti za to da nisam više nevina. On i ja se viđamo samo kod njega jer on radi i studira i zbog te situacije ne želi da još stupimo u javnost jer sam maloletna. 12.05. sam trebala da dobijem, ali nisam dobila. Imam simptome pmsa i mnogo sam rasejana, plačem, pa se smejem i obrnuto. Prvi put me je bolelo i radili smo to bez zaštite, on je jako pazio na mene i zbog svega toga zaboravili smo oboje zaštitu. On ga je izvadio pre svršetka. Jako mi je teško da ostanem pozitivna. Šta da radim? Drugi put smo imali zaštitu.

SAVET: Ukoliko ti baš previše kasni, kupi test za trudnoću u apoteci kako bi bila sigurna šta je, a onda ćeš da vidiš šta dalje. Ako je on zaista pazio kako kažeš, najverovatnije je sve ok, i možda ti kasni zbog brige ili iz nekog drugog razloga. Nije neobično da devojke nakon prvog odnosa imaju ogroman strah od trudnoće sve dok ne dobiju. Neke devojke se često plaše toga bez obzira na to da li su koristile zaštitu ili ne jer tek ulaze u seksualne odnose i tek uvek uče o seksualnom ponašanju. Ipak, ubuduće OBAVEZNO uvek koristi zaštitu, jer ćeš tako biti sigurna ne samo od neželjene trudnoće, već i od različitih polno prenosivih bolesti. I generalno, budi pažljiva u toj vezi. Jako je nezgodno to što kriješ od svih, i razmisli da kažeš roditeljima ako ta veza potraje.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

 

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.