SOS: Po čemu se prepoznaje prava ljubav?

Dragi, Hej! Nešto me muči već dugo. Da li je moguće pronaći pravu ljubav sa 16 godina i po čemu se ona prepoznaje? Molim te da mi bar malo pomogneš.

SAVET: Sve zavisi od toga šta ti podrazumevaš kada kažeš „prava ljubav“. Za svakog je to nešto različito – nekom je to ako nađe partnera sa kojim može da priča o svemu, da deli sve tajne i slično, dok je za nekog drugog to ako npr. nađe nekog s kim bi mogao da gleda filmove, igra igrice itd. U tim godinama je moguće da upoznaš nekog ko bi ti se jako dopao, i da sa tom osobom uđeš u vezu, ukoliko su osećanja obostrana, i moguće je da to traje jako dug period, da vam bude mnogo lepo u vezi i slično. Kvalitet veze i odnosa zavisi od dvoje ljudi koji su zajedno, i od toga koliko oboje rade na tom odnosu i koliko u njega ulažu. Čim se raspituješ oko toga, verovatno je da bi sad želela da imaš nekog, da se mnogo zaljubiš i da budeš srećna, ali ti savetujemo da ne pokušavaš da nađeš sebi nekog, bilo koga, po svaku cenu, jer prosto ne možeš „naterati“ sebe da ti se neko dopadne i da se zaljubiš, niti bi uopšte trebalo tako nešto da pokušavaš. Predlažemo ti da se potrudiš da budeš otvorena za nova iskustva, da upoznaješ nove ljude i da im daš šansu da ti se predstave u pravom svetlu – komuniciraj sa njima, druži se i slično. Kad osetiš da ti je neko interesantan i zanimljiv, probaj da mu se što više približiš. Još uvek si mlada i tek treba da upoznaješ ljude i da vidiš šta je to što bi ti najviše odgovaralo i što bi ti se najviše svidelo, i zato pokušaj da se opustiš i da ne razmišljaš toliko o tome. Srećno! 🙂

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

 

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.