SOS: Pogrešan izbor prijatelja

PROBLEM: Moj problem je neprihvaćenost, ali ne kao u drugim slučajevima, moj je drugačiji. Družim se sa dosta popularnim devojčicama. To sam uvek htela, upala sam u njihovo društvo i ponašam se kao i one to me usrećuje. Ipak kad sam sa drugaricama iz odeljenja upućuju mi ružne poglede, ogovaraju me i dvolične su. Kad hoću da sve razjasnimo one neće da me saslušaju. Jednom sam htela da se povučem iz popoularnosti, jer sam osetila taj život ,,nepopularnih” (mnogo je lepši i lakši) ali sad je kasno. Imam samo površne prijatelj, prave ne! Ne znam šta da radim, ne mogu uvek biti sa mojim društvom ,,popularnih” jer one nisu iz moje škole , a kad sam u mom odeljenju prete mi i pljuju me .😢HELP

SAVET: Nije lako kada moraš da biraš strane. Ipak, pitanje je šta je tu po sredu. Da li se ti ponašaš drugačije kada si u svom odeljenju? Da li možda malo, a nesvesno, digneš nos? Ukoliko to radiš, postavljaš se kao da si iznad ostalih, te drugarice se mogu ponašati na način na koji se ponašaju. Bilo bi dobro da probaš da spustiš gard i da se ponašaš opuštenije sa njima. Pokaži interesovanje za njih i probaj da im približiš i predstaviš tebe. Iako te nisu upoznali, verovatno imaju neko mišljenje o tebi koje možda baš i nije najbolje. Zbog toga bi bilo super da im daš priliku da te upoznaju. Takođe, neka znanja i veštine, poput npr.šminkanja, bi mogla da iskoristiš kao način da privučeš devojke iz odeljenja da se združe sa tobom. Kasnije mogu čak i da te zgotive ukoliko se pronađete kao drugarice sličnih vrednosti i interesovanja.

Imaš li pitanje za rubriku “S.O.S.”? Pošalji ga na našu e-mail adresu hej@color.rs (u subject stavi “za S.O.S.”), a mi ćemo se potruditi da ti odgovorimo na sajtu ili u časopisu! Molimo vas samo da postavljate što preciznija pitanja, kako bismo mogli da vam pomognemo.

Autor: Natalija Isailović
Foto: Guliver Thinkstock

 

Šta ti misliš o ovoj temi? Ostavi svoj komentar!

Tvoja adresa neće biti objavljena.